U  JU  Muzeji i galerije Podgorice će  u okviru DEUS-a dana 4.12.2018.godine u 20h biti otvorena izložba akademske slikarke Gordane Kuč. 
 Gordana Kuč rođena je 1970. godine, u Beranama. Slikarstvo je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.Do sada je imala sedam samostalnih  i preko pedeset kolektivnih izlozbi. Učestvovala je na svim važnim izložbama crnogorske savremene umjetnosti u zemlji i inostranstvu. Član je ULUCG od 1994. godine. Živi i radi u Podgorici.
 
U uvodnom tekstu kataloga istoričarka umjetnosti Petrica Duletić je između ostalog zapisala:
 
“Specifičan način likovnog promišljanja karakteriše stvaralaštvo Gordane Kuč. Posjedujući snažnu kreativnu moć ona otvara nove oblike komunikacije kroz zagonetnu interakciju spoljašnjeg i unutrašnjeg svijeta izgrađujući sopstveni, autentičan izraz. U likovnom postupku kombinuje slikanje, crtež, kolažiranje i zapis. Njeni radovi temelje se na konceptualnim i minimalistističkim postupcima  likovnog traganja. Radovi sa ove izložbe nadovezuju se na ranija istraživanja i razmišljanja Gordane Kuč. Njena dosljednost je fascinantna. Našla je uzor u umjetnosti koju odlikuju svojstva oblikovne sažetosti, tehničkog eksperimenta, perfekcije u izvođenju, odnjegovane estetike likovnog jezika, kontekstualizacije unutar međunarodnih umjetničkih zbivanja. Ustrajući na takvom putu više od dvije decenije primjetne i priznate prisutnosti u kulturnoj i umjetničkoj sredini vlastitog djelovanja, ona predstavlja značajno ime u savremenoj crnogorskoj likovnoj umjetnosti.” 
 
Izložba će biti otvorena do 17.januara 2019.godine.
 
 
Dobro došli!